Optical Flares jumping position randomly

Questions about Video Copilot products

Optical Flares jumping position randomly

Postby Swemba on 10/6/2015, 8:57 am

AE Version 13.5.1.48

I have optical flares following car headlights. Sequence rendered out of C4D with Camera and Null for headlights. Headlights fine in animation PreComp, but Master render comp they jump position over one frame. When I clear cache it still does it albeit in a different place. Sometimes it happens in PreComp too, but it's arbitrarily random when it does. When that happens I just rebuild the Optical Flares layer. All new Effect. Soooo stupid.

Frame-rate between comps is the same.

Anyone know what's up. Just another issue with ATI cards?
Swemba
 
Posts: 2
Joined: 10/6/2015, 8:54 am
System Specs: Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro6,1
Processor Name: 12-Core Intel Xeon E5
Processor Speed: 2.7 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 12
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 30 MB
Memory: 64 GB
Boot ROM Version: MP61.0116.B05
SMC Version (system): 2.20f18
Illumination Version: 1.4a6

Re: Optical Flares jumping position randomly

Postby Swemba on 10/7/2015, 5:36 am

The workaround I had for this is to use lights and have the optical flares use the AE Lights rather than just regular 3D. I think layer render order may of been the culprit since I had to different OF layers 1 for each headlight. This is probably a much better workflow anyway.
Swemba
 
Posts: 2
Joined: 10/6/2015, 8:54 am
System Specs: Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro6,1
Processor Name: 12-Core Intel Xeon E5
Processor Speed: 2.7 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 12
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 30 MB
Memory: 64 GB
Boot ROM Version: MP61.0116.B05
SMC Version (system): 2.20f18
Illumination Version: 1.4a6


Return to VC Product Support