Page 1 of 1

Adjustment Layers and Twitch

PostPosted: 08/11/2008, 4:19 pm
by mark_davis
Hi Everyone, I'm new to AE and Video Copilot's Twitch, so don't laugh at this question.
It has to do with adjustment layers and applying Twitch to them. I was wondering if this is ok or totaly the wrong way to go about it.
I have a precomp of my video that is 4 min long, that has some color correcting and simple transitions.
I want to apply twitch to it via a adjustment layer, but I want to use Twitch in about 4 different places though out the video. Would it be ok to make 4 different adjustment layers and apply Twitch to the area that I want or have one adjustment layer with Twitch turned on and off in the locations that I want to use it?
Any suggestions are appreciated. Thanks.
Mark

Re: Adjustment Layers and Twitch

PostPosted: 08/11/2008, 4:39 pm
by Andrew Kramer
There are many ways to use it, that is one way and it works well. I'm moving this tot he Product Support Forum.

Re: Adjustment Layers and Twitch

PostPosted: 08/13/2008, 6:11 pm
by Bruesky
I'd say to go for 4 different layers. That way you can give a name to each twitch to identify them more easily. You can also easily adjust each one indivually if you feel the need to.

Less keyframes = Less confusion

Re: Adjustment Layers and Twitch

PostPosted: 08/14/2008, 5:53 am
by mark_davis
Hi Andrew and Bruesky,
I started out with the four Adjustment layers and after the replies from both of you I stuck with it. I made since to do it that way, but I didn't know for some unknown reason to me, If that was the proper way to go about it. Thanks again for confirming that it was OK to do it that way.

Re: Adjustment Layers and Twitch

PostPosted: 08/14/2008, 7:27 pm
by Bruesky
Yep