Pro Shaders & C4D R16

Questions about Video Copilot products

Pro Shaders & C4D R16

Postby goodmachine on 09/21/2014, 12:30 am

Hey VC... trying to get Pro Shaders working with C4DR16, the textures are there but it doesn't seem to be seeing the texture maps. I might have not installed things properly. Should they be working with R16?
Cheers. Pete.
goodmachine
 
Posts: 11
Joined: 07/29/2012, 7:09 pm

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby Dustin Hudson on 09/22/2014, 9:20 am

Hey Pete!

We're in the process of updating that soon. If you put the video_copilot.lib4d in the \MAXON\CINEMA 4D R16\library\browser, then copy the MAXON\CINEMA 4D R15\tex\Pro_Shaders_maps to the MAXON\CINEMA 4D R16 Demo\tex folder (you may have to create the tex folder there, and then copy the maps folder in it).

That should let the presets link up, except for the Reflection and Specular map. Because that stuff changed in this version it seems like legacy reflection and spec don't get linked up. So where it shows the missing map location, you can just delete the file directory so it's just the file name and then it should link up. So if you went to the missing specular map and it said:

preset//video_copilot.lib4d/Pro_Shaders/Metal/tex/metal_grunge_painted_14_specular.jpg

you can delete the location so it just says:

metal_grunge_painted_14_specular.jpg

And then it will link up from that Tex folder. Kind of a pain right now, I apologize, but we're looking into what the best way to resolve this is and should have an update pretty soon. Let us know if you have any other questions or concerns, thanks!
Dustin Hudson
VC Administrator
VC Administrator
 
Posts: 1635
Joined: 11/16/2010, 11:37 am
Twitter: Dustinhud

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby candymanjl on 12/5/2014, 3:51 pm

I know you guys are busy with E3D 2.0 but an update for R15 would be great. The installer makes things so much easier!

Thanks!
Rich
Just trying to learn!
candymanjl
 
Posts: 125
Joined: 06/27/2012, 1:54 pm
Location: Fort Lauderdale, FL
Twitter: candymanjl

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby Dustin Hudson on 12/8/2014, 9:47 am

Hey Rich!

For r15 you can use the installer, just when you install you need to select custom and browse, then all you have to do is select the C:\Program Files\MAXON\CINEMA 4D R15 folder. Then it will install the assets to the correct location. We'll update that in the future so the option is there, let us know if you have any issues, thanks!
Dustin Hudson
VC Administrator
VC Administrator
 
Posts: 1635
Joined: 11/16/2010, 11:37 am
Twitter: Dustinhud

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby candymanjl on 12/10/2014, 4:20 pm

Thanks Dustin! I pointed it to the actual tex folder and it yelled at me, ha ha. I'll try what you said.
Just trying to learn!
candymanjl
 
Posts: 125
Joined: 06/27/2012, 1:54 pm
Location: Fort Lauderdale, FL
Twitter: candymanjl

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby Dustin Hudson on 12/10/2014, 4:31 pm

Hey!

We do have a temp fix for R16 if you email support@videocopilot.net, we can add it to your account. Thanks!
Dustin Hudson
VC Administrator
VC Administrator
 
Posts: 1635
Joined: 11/16/2010, 11:37 am
Twitter: Dustinhud

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby candymanjl on 12/10/2014, 9:13 pm

I'm retarded, I meant to type R15. Sorry about that!
Just trying to learn!
candymanjl
 
Posts: 125
Joined: 06/27/2012, 1:54 pm
Location: Fort Lauderdale, FL
Twitter: candymanjl

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby Dustin Hudson on 12/12/2014, 10:28 am

Ah, if you are using r15, all you have to do is select the custom option when running the installer and browse for the C:\Program Files\MAXON\CINEMA 4D R15 folder.
Dustin Hudson
VC Administrator
VC Administrator
 
Posts: 1635
Joined: 11/16/2010, 11:37 am
Twitter: Dustinhud

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby candymanjl on 12/12/2014, 11:06 am

Thanks you, that worked perfectly! I was trying to pick the tex folder itself and that's why it was failing.
Just trying to learn!
candymanjl
 
Posts: 125
Joined: 06/27/2012, 1:54 pm
Location: Fort Lauderdale, FL
Twitter: candymanjl

Re: Pro Shaders & C4D R16

Postby dbengali on 01/5/2016, 12:44 pm

Hi, I'm wondering if there is an update on using Pro Shaders with C4D R16 / R17 without a manual workaround for specular and reflection maps? I also just purchased Pro Shaders 2, but see that there is not a C4D installer yet for this pack, and I am wondering if there is a way to use these shaders with C4D R17

all the best
dbengali
 
Posts: 1
Joined: 01/5/2016, 12:37 pm
System Specs: Build: Element x64 2.2.2 (2140.develop)
OS: OS X 10.11.2
CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1650 v2 @ 3.50GHz
RAM: 32768MB
GPU Vendor: ATI Technologies Inc.
GPU: AMD Radeon HD - FirePro D500 OpenGL Engine
GPU Driver:
GPU RAM: 3072MB
GPU Code: 0
CL0: AMD Radeon HD - FirePro D500 Compute Engine (47.6%) (GL Interop)
CL1: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1650 v2 @ 3.50GHz (4.8%)
CL2: AMD Radeon HD - FirePro D500 Compute Engine (47.6%)
MacPro 6,1
3.5 GHz 6-Core Xeon E5
32 GB RAM


Return to VC Product Support