Textures and Materials Missing

Everything Element 3D belongs here

Textures and Materials Missing

Postby mastermamo on 05/21/2019, 5:15 am

Hi guys

I have a really strange issue. On Element V2.2.2.2168 all my materials appear black in the Element GUI. I can see all my models etc but when I click OK to bring it into AE's comp window I can't see the model, even if I apply a camera. I have uninstalled and reinstalled Element several times to no avail. I even reinstalled my OS but no go. I then installed Element onto another Mac Pro with a ATI 5770 GPU and all seems ok.
If I use materials from other packs I can see them and if applied to a model it shoes in the material manager but in the AE GUI no model appears.

I even cleaned out the following form the Application support folder and reinstalled again so the paths and prefs are all correct:
element_assets_path
element2_build
element2_license
element2_ui_cache
element2_ui_orefs

Here are my system specs:

OS 10.13.6 (High Sierra)
3.1 Ghz 12 Core Intel Xeon
64 Gig RAM
Nvidia GTX 780Ti GPU
OS is on a Samsung EVO 250 SSD
Nvidia Driver 387.19,19,19,4,127 (latest driver)

I just cannot figure out whats happening here. And I can't remember if this issue started after the driver update or the update to Element 2168

But on the 2nd Mac Pro everything is identical except the GPU

Does anyone have a solution to this?
Attachments
Screen Shot 2019-05-21 at 14.13.15.png
mastermamo
 
Posts: 6
Joined: 07/1/2015, 9:47 am
System Specs: Mac Pro
2.66Ghz Quad Core
32 GiG DDR3 RAM
Nvidia GTX 660Ti GPU

Re: Textures and Materials Missing

Postby mastermamo on 06/7/2019, 8:36 am

Can anyone assist

BUMP +1
mastermamo
 
Posts: 6
Joined: 07/1/2015, 9:47 am
System Specs: Mac Pro
2.66Ghz Quad Core
32 GiG DDR3 RAM
Nvidia GTX 660Ti GPU

Re: Textures and Materials Missing

Postby mastermamo on 07/4/2019, 1:53 am

So after doing some serious crawling of the forums etc I found the solution.
A .init file was all that was needed to make the textures work.
Andrew had sent this to some a while ago and the user had Kindly posted this on a forum
Downloaded, pleated into the folder and presto all my materials now work

Thanks for nothing VC.
Your support sucks

Very very disappointing support from a company that presents itself as being professional.

I truly hope someone like RED GIANT or BORIS develops an alternative to E3D.
They are so much bigger than VC but treat each customer like they are special.

VC should learn from this
mastermamo
 
Posts: 6
Joined: 07/1/2015, 9:47 am
System Specs: Mac Pro
2.66Ghz Quad Core
32 GiG DDR3 RAM
Nvidia GTX 660Ti GPU

Re: Textures and Materials Missing

Postby TGlinskas on 07/4/2019, 2:40 pm

The forums are not the best place to get official help. Send an email to support@videocopilot.net
TGlinskas
 
Posts: 43
Joined: 07/27/2016, 9:43 pm
System Specs: Build: Element x64 2.2.2 (2160.hotfix)

OS: Microsoft Windows 10 Home 64-bit 10.0.17134

CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
RAM: 32707MB

GPU Vendor: NVIDIA Corporation
GPU: GeForce GTX 1660/PCIe/SSE2
GPU Driver: 25.21.14.1935
GPU RAM: 6144MB
GPU Code: 0

CL0: GeForce GTX 1660 (100.0%) (GL Interop)


Return to Element 3D