RAM Preview/ TimeLine Trouble

A place for beginners to start

RAM Preview/ TimeLine Trouble

Postby SpoonPerson on 04/10/2009, 7:20 pm

Hi, this is my first post here, so excuse me if i sound amateur (I am!)

When I'm trying to preview my videos, my video only renders to a certain length: 30 sec. (900 frames)
I think this is because my timeline only shows 30 secs.

So how do i fix this so i can preview my whole video

Thanks,
SpoonPerson
 
Posts: 3
Joined: 04/10/2009, 6:32 pm

Re: RAM Preview/ TimeLine Trouble

Postby aspiring filmaker on 04/11/2009, 5:28 am

If your video has audio I think I know why, go into edit, general preferences, and go to preview, change the audio render duration to a larger number.
aspiring filmaker
 
Posts: 9
Joined: 04/6/2009, 4:42 am

Re: RAM Preview/ TimeLine Trouble

Postby thomasjg on 04/11/2009, 2:01 pm

Hey there,

I think you may find that your problem with RAM preview is relative to the amount of memry on your system.
This may help make sense of the problem. I hope this helps!

http://ae.tutsplus.com/articles/11-frequently-asked-questions-about-after-effects/

Soli Deo Gloria,
Thomas
thomasjg
 
Posts: 7
Joined: 03/15/2009, 5:04 pm


Return to After Effects Fundamentals (Beginners)