Making 3D PDS useable in AE with only CC apps?

A place for beginners to start

Making 3D PDS useable in AE with only CC apps?

Postby DerCribben on 01/27/2019, 8:51 pm

So I have a 3D book mockup in PSD format, and an animated cover image in After Effects (both in AEP and rendered into MP4 formats).

What would the process be for getting this rendered as a 3D book mockup with an animated cover in after effects using only things included with Adobe Creative Cloud? I know you can't use 3D PSD files in AE, but I think there are also workarounds to get it in a format AE can use.

I'd love to hear what you think would be my best bet for putting the PSD in a usable format, as well as what needs to be done from there to get this animated cover onto the book mockup once it's in a usable format.

Thanks in advance for anyone who can help with this.

This is the mockup I was hoping to use: https://covervault.com/5-x-8-mass-paperback-book-3d-mockup/

and this is the animated cover I created [youtube]https://youtu.be/Sl7XW9il5dQ[/youtube]

If I had the funds to buy covervault's whole mockup suite, and Element 3D this would be nothing, but for now I'm stuck trying to figure out how to do it the hard way.

Which will probably make me a better designer in the long run so I'm good with that lol :D

annnd hopefully this work will bring the affluence that will lead to me owning everything Andrew and VCP have to offer, but till then :?:
DerCribben
 
Posts: 14
Joined: 01/24/2019, 3:40 am
Location: Kaarina, Finland
Twitter: https://www.twitter.com/deveremarketing
System Specs: Build: Element x64 2.2.2 (2168.hotfix)

OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 10.0.18362

CPU: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
RAM: 65467MB

GPU Vendor: NVIDIA Corporation
GPU: GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
GPU Driver: 26.21.14.3086
GPU RAM: 11264MB
GPU Code: 0

CL0: GeForce RTX 2080 Ti (100.0%) (GL Interop)

Re: Making 3D PDS useable in AE with only CC apps?

Postby krisq on 02/11/2019, 4:09 am

Depends on what you want to do exactly. But if the book is static and all you want to do, is to place animated layer as the cover of it, I would use corner pin effect for that. That's it.
krisq
 
Posts: 416
Joined: 08/3/2008, 9:52 am

Re: Making 3D PDS useable in AE with only CC apps?

Postby DerCribben on 02/11/2019, 9:40 pm

Corner pins definitely did the trick. For some reason I had the idea that the book mockup would actually have to exists in 3 dimensional space, this simplified everything greatly.

Thanks!
DerCribben
 
Posts: 14
Joined: 01/24/2019, 3:40 am
Location: Kaarina, Finland
Twitter: https://www.twitter.com/deveremarketing
System Specs: Build: Element x64 2.2.2 (2168.hotfix)

OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 10.0.18362

CPU: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
RAM: 65467MB

GPU Vendor: NVIDIA Corporation
GPU: GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
GPU Driver: 26.21.14.3086
GPU RAM: 11264MB
GPU Code: 0

CL0: GeForce RTX 2080 Ti (100.0%) (GL Interop)


Return to After Effects Fundamentals (Beginners)