Page 1 of 1

AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:01 pm
by hoodboii
It takes like 10 minutes just to open after effects.
whats wrong?
is it always like that?

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:08 pm
by That Guy
No, its your computer. Whats the specs?

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:13 pm
by hoodboii
i dont know... its a computer
it was fast before
it use to take like 1 minute
something happened

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:18 pm
by bwoogie
It shouldn't even take a minute to open.
Maybe 15 Seconds?

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:19 pm
by VFX-Anomaly
did you install new plug-ins?

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:27 pm
by snicket
same with me it takes forever to open.
My comp is good though:
3 gbs
320 GB hard drive
AMD Dual Core Processor 2.50 GHz

Weird....

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:32 pm
by That Guy
That IS weird. Im sure someone knows something about it

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 7:47 pm
by hoodboii
i have all the trapcode plugins
but thats it
nothing else new

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 9:14 pm
by travmanx
Have you restarted your computer?
Try reinstalling After Effects?

When you open the task manager (Alt+CTRL+DEL) click Processes and place the Mem Usage AfterFX.exe takes while loading.

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/15/2008, 9:47 pm
by dren
You'll notice when After Effects is loading that you can visually see it load all of your plug-ins. If you have a lot of plug-ins, it's going to take a while to load. I'm not sure if that's what is causing it though. :(

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/16/2008, 3:22 am
by europa
CTRL+ALT+CANC, post screenshot here.

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/16/2008, 7:36 pm
by tequilaman2006
europa wrote:CTRL+ALT+CANC, post screenshot here.

what is this "canc" button you speak of? are you thinking Prt Scr ?

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/17/2008, 12:38 am
by Trickmaster
Could be fonts also, i installed like 10 thousand fonts and it screwed up everything!

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/17/2008, 2:53 am
by europa
I'm sorry, I'm italian and I've forgotten that CANC is DEL for you rest of the world.

CTRL+ALT+DEL and post the screenshot here :)

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/17/2008, 5:59 pm
by tequilaman2006
europa wrote:I'm sorry, I'm italian and I've forgotten that CANC is DEL for you rest of the world.

CTRL+ALT+DEL and post the screenshot here :)


haha good to know. i didnt know it was different there... :ugeek:

Re: AE takes forever to open

PostPosted: 08/17/2008, 9:42 pm
by Leigh
How many FONTS do you have installed? Sounds like your system is loading too many resources.