Begin/End bracket doesn't work?

For Windows, Apple, displays, mouse pads etc.

Begin/End bracket doesn't work?

Postby PawPwn on 03/9/2010, 9:04 am

I got huge problems and my patience is running out, have never understanded what this begin and end bracket is.

Is it [ and ] or { and } ? And how do i do this in After Effects?
I got a laptop with Windows XP mce sp2.

And i've tried this so far:

ALT+7, ALT+8, ALT+9, ALT+0
ALT GR + 7, ALT GR + 8, ALT GR + 9, ALT GR + 0
ALT + ALT GR + 7, ALT + ALT GR + 8, ALT + ALT GR + 9, ALT + ALT GR + 0

And same with numlock on.

[Edit]
Tried with CTRL too, but doesn't work eighter.

[Edit #2]
and the FN key is tested too, still not working
A good signature will come :d
PawPwn
 
Posts: 57
Joined: 02/28/2010, 10:01 am
Location: Sweden

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby jashan on 03/9/2010, 9:47 am

curly brackets (or your "beginning brackets") are { + }

parenthesis are ( + )

assuming you are trying to make an expression in AE, i think you alt click on the thing you want to put an expression on
jashan
 
Posts: 210
Joined: 12/9/2009, 11:04 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby mjt57 on 03/9/2010, 10:04 am

Make sure the layer is selected you are trying to crop. It's alt [ or ]. It's probably not working because the layers aren't selected.
mjt57
 
Posts: 576
Joined: 08/14/2008, 9:13 am
Location: Kansas City

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby PawPwn on 03/9/2010, 10:39 am

No i trying out the new tutorial 3D Ball Dispersion, and instead of do it manually and drag them each layer, i wanna be able to do as AK doing, as he says in the video.

Still not get it to work.. I do have all the layers selected already.
A good signature will come :d
PawPwn
 
Posts: 57
Joined: 02/28/2010, 10:01 am
Location: Sweden

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby enyuai on 03/10/2010, 11:36 am

Same problem here, just cant understand how the shortcut works.

Enyuai
enyuai
 
Posts: 6
Joined: 03/1/2010, 5:15 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Thootje on 03/10/2010, 1:52 pm

Yeah same problem here, I am using CS4 and I guess Andrew is using CS3 or lower. Anybody know how we can fix this?
Music and soundtracks
Soundcloud profile: http://soundcloud.com/tvane
Thootje
 
Posts: 530
Joined: 10/23/2009, 8:03 am
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby PawPwn on 03/10/2010, 2:06 pm

Ok.
Is there any other way to do it? Without the shortcut?
If i can find the option in any menu?
A good signature will come :d
PawPwn
 
Posts: 57
Joined: 02/28/2010, 10:01 am
Location: Sweden

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby enyuai on 03/11/2010, 3:18 am

Cant find any option to do it, an the shortcut dosent work...Andrew is using CS4 so maybe the problem is that he is using a mac instead of a pc??!! it´s a shame because it´s a cool shortcut it would save me a lot of time....ok! i will just wait here for an "iluminated" response to this problem.
enyuai
 
Posts: 6
Joined: 03/1/2010, 5:15 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby PawPwn on 03/11/2010, 5:31 am

Andrew didn't use a mac computer for the latest tutorial?
He said control and not command.
A good signature will come :d
PawPwn
 
Posts: 57
Joined: 02/28/2010, 10:01 am
Location: Sweden

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby mjt57 on 03/11/2010, 5:48 am

Maybe this will help:

http://ae.tutsplus.com/articles/a-conci ... shortcuts/

I suspect that you may be having this problem because of you keyboard layout.
mjt57
 
Posts: 576
Joined: 08/14/2008, 9:13 am
Location: Kansas City

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Thootje on 03/11/2010, 9:44 am

Doesn't say anything about the alt+{ shortcut, and I am using the United States layout for the keyboard. Anyone knows a working solution?
Music and soundtracks
Soundcloud profile: http://soundcloud.com/tvane
Thootje
 
Posts: 530
Joined: 10/23/2009, 8:03 am
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby mjt57 on 03/12/2010, 7:52 am

I would appreciate it if you guys would at least act like you are a little bit grateful for someone trying to help.

Check out the last post:

http://forums.creativecow.net/thread/202/882439
mjt57
 
Posts: 576
Joined: 08/14/2008, 9:13 am
Location: Kansas City

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Thootje on 03/12/2010, 8:26 am

Sry for the fact that I forgot to thank you. I like people helping me out.

I read the creative cow thread, but unfortunately I couldn't help me out. Does it have to do with different versions of AE?

Thanks in advance,
Thootje
Music and soundtracks
Soundcloud profile: http://soundcloud.com/tvane
Thootje
 
Posts: 530
Joined: 10/23/2009, 8:03 am
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby mjt57 on 03/12/2010, 8:44 am

Thootje wrote:Sry for the fact that I forgot to thank you. I like people helping me out.


No Problem.

What version of AE?

What language is your operating system?

What language is AE?

Did you see that there was a script (at the bottom) on the AETuts thread, to map your own shortcuts?
mjt57
 
Posts: 576
Joined: 08/14/2008, 9:13 am
Location: Kansas City

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby tribech on 03/13/2010, 7:35 am

hi;
just use a us keyboard layout for pc or mac.
and install the us language in ur os and inchae allah will help u.
tribech
 
Posts: 1
Joined: 03/13/2010, 6:31 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Thootje on 03/13/2010, 8:54 am

I have version CS4. My operating system language is dutch, AE language is English, keyboard settings are united states and I couldn't find the script in the thread.

Thanks in advance,

Thootje
Music and soundtracks
Soundcloud profile: http://soundcloud.com/tvane
Thootje
 
Posts: 530
Joined: 10/23/2009, 8:03 am
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby mjt57 on 03/13/2010, 10:54 am

mjt57
 
Posts: 576
Joined: 08/14/2008, 9:13 am
Location: Kansas City

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Trishux on 03/20/2010, 2:48 pm

Hi, Im having the same problem here, my keyboard is spanish, my AE is version 7 and i can use it in either languages. The thing is that my keyboard doesn´t have the brackets where they should be or something like that. I dont know where on earth is the option to set the IN/ OUT layer without the shortcuts, and Im also getting tired of trying. Please, does someone know how can I fix this? Thanks in advance.
Trishux
 
Posts: 1
Joined: 03/20/2010, 2:40 pm

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby PawPwn on 03/21/2010, 10:58 pm

mjt57 wrote:I would appreciate it if you guys would at least act like you are a little bit grateful for someone trying to help.

Check out the last post:

http://forums.creativecow.net/thread/202/882439


That one worked, thx
A good signature will come :d
PawPwn
 
Posts: 57
Joined: 02/28/2010, 10:01 am
Location: Sweden

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby psg951 on 07/27/2010, 10:58 am

Hello
I have a problem what is the key "bracket Begins" (07:16) thank you
psg951
 
Posts: 3
Joined: 07/27/2010, 10:56 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby The_Dove on 08/2/2010, 5:05 pm

I gonna may say something stupid, but I assume that it doesn't working (here neither by default) since I (We) using azerty keyboard. The simplest way I found was to edit the shortcut pref files of AE
The_Dove
 
Posts: 176
Joined: 01/14/2009, 3:52 am
Location: Brussels, Belgium

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby Sasha dal Ponte on 08/3/2010, 1:52 am

I can get my [] brackets by pressing AltGr+F and AltGr+G.
Sasha dal Ponte
graphic designer

.: MY VIMEO PORTFOLIO :.

http://www.mreza.tv
sasa.dalponte@gmail.com
Sasha dal Ponte
 
Posts: 1997
Joined: 05/22/2009, 5:14 am
Location: Kutina, Croatia
Twitter: sasadalponte

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby phamzap on 11/17/2010, 5:41 am

Hi evry body; i had tired with this problem it take me 2 days to find out wich button are there on a keybord.
actualy the begin is % (the right side of M button) and the close is $ (at the left of the ENTER button); so the shorcut will be Alt+% to begin and Alt+$ to end
i use AFTER EFFECT CS4 i am very begginer and i like andrew kreamer he is axpetional , his works are very impresive

exuse my english i wish i was helpfull : email me plz at : hamzamycry@gmail.com

thunk you
phamzap
 
Posts: 1
Joined: 11/17/2010, 5:26 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby myownbestenemy on 02/12/2011, 12:00 pm

this worked for me
Begin bracket> Ctrl+Shift+, (comma)
Begin bracket> Ctrl+Alt+, (comma)

keyboard settings>US
myownbestenemy
 
Posts: 1
Joined: 02/12/2011, 11:49 am

Re: Begin/End bracket doesn't work?

Postby nafanea on 07/16/2011, 12:36 pm

alt+]

hey ,this helped me
try it
nafanea
 
Posts: 1
Joined: 07/16/2011, 12:29 pm

Next

Return to Computer Hardware & Technology