New to Element. Need to fix pixelation

Everything Element 3D belongs here

New to Element. Need to fix pixelation

Postby PKDesign on 11/16/2012, 12:27 pm

I just bought Element 3D today.
I am using it with After Effects CS6, and the problem is the 3D model looks slightly pixelated. The image of the 3D models is not sharp and clear as I would expect but looks slightly pixelated and slightly blurry, as if there is no anti-aliasing at all but the entire image is like that, slightly pixelated. Of course the software should be rendering it as clearly as possible. It appears like that with standard settings and without touching any settings, so I won't know why the image would look like that.

Can anyone help me with this?
PKDesign
 
Posts: 2
Joined: 11/16/2012, 12:18 pm

Re: New to Element. Need to fix pixelation

Postby PKDesign on 11/16/2012, 5:36 pm

I found the solution.

The model was being rendered very far away from the camera on the Z axis. I resized the entire layer instead of bringing the model closer by moving it on the z axis. Resizing didn't work. The image became pixelated.

Instead I moved the model on the z-axis to make it larger on-screen.
PKDesign
 
Posts: 2
Joined: 11/16/2012, 12:18 pm

Re: New to Element. Need to fix pixelation

Postby jsn951 on 11/17/2012, 5:25 pm

Are the Models from the stock Element models or your own?
Challenge yourself, be Creative!
http://joosefxdigital.blogspot.com/
jsn951
 
Posts: 437
Joined: 08/1/2008, 8:56 pm
Location: Southern California, USA


Return to Element 3D