Alpha Channel problem from MAX to AE

3D max, Cinema 4D, Blender or your favorite 3D app

Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby thanulee on 02/10/2013, 4:22 am

Hi, how can i have perfect Alpha channel when i render from MAX to AE? I render straight alpha targas and when i add em to after they have this white thing 3-4 pixel around em. And imagine that i wanna composite elements so adding on top of each other 10 layers the alpha is added all time. Whats the best format for compositing and what i do in the alpha options? thanx alot
thanulee
 
Posts: 111
Joined: 02/9/2012, 2:12 am

Re: Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby Michael_Szalapski on 02/11/2013, 8:08 am

You have to make sure that After Effects is interpreting the alpha channel correctly.
______________
Michael Szalapski
Fast. Cheap. Good.
Pick two.
Michael_Szalapski
 
Posts: 7591
Joined: 02/2/2010, 1:06 pm
Location: Nashville, TN, USA
Twitter: thegreatszalam

Re: Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby thanulee on 02/12/2013, 11:46 am

I know, but what i do from max? targa with premultiplied and black bg? straight alpha? whats the best thing to do? Also which format works better? thanx
thanulee
 
Posts: 111
Joined: 02/9/2012, 2:12 am

Re: Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby Michael_Szalapski on 02/12/2013, 1:01 pm

I haven't heard of anybody using Targa as a file format for a while. It's usually PNGs or TIFs.
______________
Michael Szalapski
Fast. Cheap. Good.
Pick two.
Michael_Szalapski
 
Posts: 7591
Joined: 02/2/2010, 1:06 pm
Location: Nashville, TN, USA
Twitter: thegreatszalam

Re: Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby coldsidedigital on 02/12/2013, 6:44 pm

I recommend checking out this tutorial to get a good overview of alpha channels and un/pre-mult:



The instructor covers its use in both After Effects and Nuke.

Cheers,

Daniel.
http://www.youtube.com/user/coldsidedigital
3ds Max Tutorials and Training
coldsidedigital
 
Posts: 132
Joined: 04/4/2009, 11:24 pm
Location: Tweed Heads, Australia

Re: Alpha Channel problem from MAX to AE

Postby thanulee on 02/18/2013, 1:11 pm

thanx a lot, that compound arithmetic worked great with tiffs!
thanulee
 
Posts: 111
Joined: 02/9/2012, 2:12 am


Return to 3D Animation